Velkommen til våre nettsider!

Sjablonger mal design

De viktigste forskalingene til kontinuerlig form inkluderer stansefesteplate, presseplate, konkave forskalinger, etc. I henhold til nøyaktigheten til stemplingsprodukter, produksjonsmengde, prosessutstyr og metode for form, og vedlikeholdsmodus for form, er det tre former som følger: (1) blokktype, (2) åktype, (3) innsatstype.

1. Blokktype

Integrert forskaling er også kjent som integrert konstruksjon, og bearbeidingsformen må være lukket.Hele malen brukes hovedsakelig til enkel struktur eller lavpresisjonsform, og behandlingsmodusen er hovedsakelig kutting (uten varmebehandling).Malen som tar i bruk varmebehandling må behandles ved trådskjæring, utløpsmaskinering og sliping.Når størrelsen på malen er lang (kontinuerlig form), vil to eller flere deler av en kropp brukes sammen.

2. Åk

Designhensynene til åkforskaling er som følger:

For montering av åkplatestruktur og blokkdeler skal den mellomliggende eller lette monteringsmetoden benyttes.Hvis den sterke trykktilpasningen blir tatt i bruk, vil åkplaten endres.

Åkplaten må være stiv nok til å tåle sidetrykket og overflatetrykket til blokkdelene.I tillegg, for å gjøre spordelen av åkplaten tett kombinert med blokkdelen, skal hjørnet av spordelen bearbeides til et gap.Hvis hjørnet av spordelen av åkplaten ikke kan bearbeides til et gap, skal blokkdelen bearbeides til et gap.

Den indre formen til blokkdelene skal vurderes samtidig, og nullpunktplanet må defineres.For å unngå deformasjon under stempling, bør man også være oppmerksom på formen på hver blokkdel.

Når åkplate er satt sammen til mange deler av blokkdeler, endres stigningen på grunn av den akkumulerte prosesseringsfeilen til hver blokkdel.Løsningen er at midtblokkdelene er designet for å være justerbare.

For dysestrukturen til blokkdeler som bruker side-ved-side-kombinasjon, vil blokkdelene bære sidetrykket under stanseprosessen, noe som vil forårsake gapet mellom blokkdelene eller forårsake vipping av blokkdelene.Dette fenomenet er en viktig årsak til dårlig stemplingsstørrelse, sponblokkering og så videre, så vi må ha tilstrekkelige mottiltak.

Det er fem festemetoder for de massive delene i åkplaten i henhold til deres størrelse og form: A. fikser dem med låseskruer, B. fikser dem med nøkler, C. fikser dem med "a"-nøkler, D. fikser dem med skuldre, og E. fest de ovennevnte trykkdelene (som styreplate) tett.

3. Sett inn type

Den sirkulære eller firkantede konkave delen bearbeides i forskalingen, og de massive delene legges inn i forskalingen.Denne typen forskaling kalles innleggsstruktur, som har mindre akkumulert maskineringstoleranse, høy stivhet og god nøyaktighet og reproduserbarhet ved demontering og montering.På grunn av fordelene med enkel bearbeiding, nøyaktighet av bearbeiding og mindre ingeniørarbeid i den endelige justeringen, har innsatsmalstrukturen blitt hovedstrømmen av presisjonsstempling, men dens ulempe er behovet for hullbehandlingsmaskin med høy presisjon.

Når den kontinuerlige stemplingsformen er konstruert med denne malen, for å få malen til å ha høye krav til stivhet, er den tomme stasjonen designet.Forholdsregler for konstruksjon av innlagt forskaling er som følger:

Behandling av innebygde hull: vertikal fresemaskin (eller jiggfresemaskin), omfattende maskineringsmaskin, jiggboremaskin, jiggsliper, trådskjærings- og utmatingsmaskin, etc. brukes til bearbeiding av innstøpte forskalingshull.For å forbedre maskineringsnøyaktigheten til trådkuttet EDM, brukes den sekundære eller mer trådkuttede maskineringen.

Festemetode for innsatser: de avgjørende faktorene for festemetode for innsatser inkluderer nøyaktigheten av bearbeiding, enkel montering og dekomponering, mulighet for justering, etc. Det er fire festemetoder for innsatsen: A. skruefiksering, B. skulder fiksering, C. tåblokkfiksering, D. øvre del av innsatsen presses av plate.Festemetoden til innsatsen til den konkave forskalingen tar også i bruk presspasningen.På dette tidspunktet bør avslapningsresultatet forårsaket av den termiske ekspansjonen i behandlingen unngås.Når den sirkulære dysehylseinnsatsen brukes til å behandle det uregelmessige hullet, bør den rotasjonsforebyggende metoden utformes.

Hensyn til montering og demontering av innebygde deler: Maskineringsnøyaktigheten til innebygde deler og deres hull må være høy for montering.For å oppnå at selv om det er en liten dimensjonsfeil, kan justeringen gjøres ved montering, bør mottiltak vurderes på forhånd.De spesifikke hensynene for bearbeiding av innsatser er som følger: A. det er en presse i styredelen;B. pressen i tilstand og riktig posisjon av innsatsene justeres av avstandsstykket;C. bunnflaten av innsatsene er forsynt med et utpressingshull;D. når skruene er låst, bør skruer av samme størrelse brukes for å lette låsingen og løsne, f.eks.For å forhindre feil i monteringsretningen, skal anti-død avfasing utformes.


Innleggstid: 19. august 2021